torsdag 1 december 2011

Vår "reality-check" och fler anställningsintervjuer!

 Idag har jag, Magda och Karro haft ännu fler anställningsintervjuer!

Det visade sig att de reklamannonser vi satte upp på olika skolor innan höstlovet, äntligen har gett lite resultat. Antar att det tar tid för många att inse att de vill söka och även att utforma CV:t.

Idag träffade vi två tjejer (Josefin och Amanda) och en kille (Benjamin) och diskuterade deras tidigare erfarenheter och så försökte vi få en bilda av dessa människor. Jag vill även påpeka att det va fler som sökte, men vi var mycket hårdare i bedömningen om vilka som hade tillräckligt med erfarenhet hör att "gå vidare".
Josefin är verkligen ett catch! Hennes mamma har en egen cateringfirma som heter "Lindas kök" där hon flera gånger jobbat med exakt den typ av arbete som krävs för att jobba för oss (servering vid studentmiddagar, events, fester, stora middagar ect). Hennes ska vi verkligen anställda, det som är synd är att hon är 94, alltså 17 år och därför inte kan servera alkohol, då man måste vara 18 år för att kunna göra det. Amanda hade erfarenhet men inte så mycket som det hade framgått på hennes CV. Dessutom var hon för blyg och social kompetens är en sådan stor del av detta jobb, därför kommer vi inte anställa henne. Benjamin har stor erfarenhet då han har jobbat på Scandic Hotell, däremot lite nervös som person, kan dock förstå det när han sitter i en intervju med tre tjejer! Hon som vi tänka lite på dock.

---->Däremot vill jag påpeka att jag verkligen tror att det var jättebra att vi först fick den "reality-checken" efter Lis jobb på Bittermandeln, alltså den negativa kritiken. Detta är inte lätt, det har visat sig vara svårare än vad vi trodde men detta företag, men nu finns det ingen återvändo, vill inte heller backa så att säga. Sådant här behöver man verkligen för att kunna utvecklas och bara göra bättre ifrån sig i framtiden. Nu förstår vi kraven inom denna bransch bättre och har själv börjat läsa på regler och etikett inför servering, något vi borde ha gjort från första början! Det som är ironiskt är att vi söker personal för arbete vi själva inte utfört, därför måste vi nu själva bli proffs på detta, så vi kan se till att våra anställda också är det. Vi har blivit mycket noggrannar efter detta och vi tänker verkligen se till att försöka göra Håkan riktigt nöjd nu när han ger oss en andra chans!

Jag ska kontakt en bekant till mig, Nicole som kan "serveringsreglerna" så att säga, extremt bra och förhoppningsvis kan hon sedan ha en genomgång med våra anställda, bara som en påminnare, då de trots det ska känna till dessa regler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar