torsdag 1 december 2011

Ny information ifrån UF ang. vårt företag

Idag har det hänt mycket. Inte bara ny information om ett nytt jobb och anställningsintervjuer, dessutom ny information om vårt tjänsterföretag och reglerna för oss så att säga. Vi pratade med skatteverket för länge sedan (se gammalt inlägg skatteverket) där vi fick informationen att så länge vi inte tjänar med än 30 000 kr, slipper vi skatter, sociala avgifter och egen avgifter. Länge har vi dock känt att det är något som är fel och vi har flera gånger försökt dubbelkolla med UF och skatteverket för att få fram ett svar. Och IDAG verkar vi ha kommit fram till rätt svar, hoppas jag iallafall, annars blir jag TOKIG!

---->Tydligen så får vi inte betala ut lön till våra anställda som vi från början tänkt göra. Eftersom vi är ett UF-företag så anses vi som en hobbyverksamhet, vi har ju inget referensnr heller, vi har ingen F-skattsedel.
Därför måste de som "hyr in vår personal" betala deras löner och sociala avgifter. Eftersom våra anställda tjänar 80kr/h så kom vi fram till att det endast blir 92,39kr/timmer med sociala avgifter inräknat. Detta är fortfarande ett extremt bra pris. Däremot vill fortfarande jag, Magda och Karro tjäna något på vårt företag så att säga, därför tar vi ut en förmedlingsavgift från företagen eller privatpersonerna som "hyr" personal från oss. Dock har vi inte kommit fram till vilket pris detta skall vara, då det känns fel att ta ut 200kr per person beroende på hur många timmar de ska jobba. Vi ska diskutera vidare detta och jag berättar sedan vad vi kommit fram till.

Skatter får vi inte heller glömma! Nu är det så, att om våra anställda inte tjänar med än 18 100 (tror jag det är i år, skall kolla upp detta!) så behöver de inte räkna bort skatter från de anställdas löner. Alltså blir vi extremt billiga! Däremot måste våra anställda kunna lämna in ett intyg där det står att de inte kommer tjäna in mer än 18 100 detta år. Om de inte kan göra det, då får företagen helt enkelt lägga till skatt. Sedan kanske dessa personer får restskatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar