fredag 7 oktober 2011

Besök hos skatteverket

Idag var jag ock Magda och besökte skatteverket för att få en del svar angående skatt ock avgifter som vi som tjänsteföretag måste betala (vi ska ju även anställa personal). Vi har varit extremt förvirrade angående detta, vilket verkligen har hållt kvar oss i "början-fasen" så att säga. Vi hade kontaktat en av UFs kontaktpersoner, Chatarina Svedhult, som glatt hjälpte oss!

Nu sitter jag här och måste säga att jag är extremt glad och lättad! Det ligger nämligen till så, att om vi som företag detta år inte tjänar mer än 30.000kr, så behöver vi inte betala skatt eller dra av några avgifter alls! Det ändå vi behöver göra är, att om vi betalar ut mer än 1000kr i lön till anställda, då måste vi lämna en kontrolluppgift till skatteverket.

Eftersom vi tre tjejer inte har några arbetsgivare, så förvandlas arbetsgivaravgiften till egenavgiften.
Samma sak gäller dock här, om vi inte tjänar mer än 30 000kr detta år så behöver vi inte dra av det från våra löner heller.

Att vi tjänar mer än 30 000kr nästa termin, alltså nästa år är klart en möjlighet och då kommer alla dessa avgifter och skatter så klart att dras av. Däremot måste jag säga att jag har svårt att se vårt företag dra in så mycket pengar under en termin, det är nog lite för kort tid. Självklart betyder inte denna "pengargräns" att vi kommer satsa mindre, vi kommer fortfarande ge vårt företag ALLT, men just nu känns det ganska skönt att släppa tanken om alla dessa skatter och avgifter och bara komma igång! Nu finns det knappt något som hindrar oss faktiskt, vi måste bara kolla hur det är med försäkring, eftersom vi kommer anställa personal. Att slippa detta är något positivt för oss just nu i alla fall, det har hållt oss tillbaka så länge, men nu känner jag att det är dags att börja söka personal och göra klart hemsidan! Efter det kan vi börja göra reklam och söka upp potentiella kunder!


                                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar