torsdag 15 september 2011

Nya idéer och tankar!

De senaste dagarna har jag och karro försökt ta varje tillfälle i akt för att prata lite om företaget när chansen funnits. Vi har alltså en idé om att anställa unga som serveringspersonl för att sedan skicka ut dem till olika företag som vill ha billig arbetskraft. Vi har kollat intresse hos många stora företag för att se om de skulle vara intresserade av detta och vi har fått ganska många positiva svar. De negativa svaren har oftast berot på att vi vänt oss till företag som inte är i behov av serveringspersonal. Många har dock svarat att lokalen de hyr står för serveringspersonalen, så jag funderar på att göra en marknadsundersökning bland lokalägare så att säga.

Något annant vi har börjat tänka på är en idé som vi fick av vår vän Madde, nämligen att hjälpa skolor hitta fritids/dagispersonal. Oftast brukar de behöva ta in lite extra personal och vart hittar de denna? Jag vet själv kompisar som jobbar lite extra på skolor och fritids, så varför inte skapa ett företag som kopplar samman skolor och dagis med ungdomar som är intresserade av sådana jobb? Då tänkte vi att vi kunde ha som en hemsida där de lägger upp sina CV:n mot en liten avgift, där skolor och dagis kan söka bland alla och välja ut någon/några som de tycker passar. Vi har redan kollat intresset bland ungdomar, vi gjorde en undersökning med hjälp utav Surveymonkey.com, som vi sedan lade ut på facebook. Vi frågade om ungdomar kunde tänka sig lägga upp sitt CV på en hemsida, mot ca 60 kr, utan att bli garanterade ett jobb. Eftersom undersökningen fortfarande pågår, så kommer jag skriva om resultatet senare!

Så just nu är frågan hur jag och karro ska fortsätta, vi är lite kluvna. Ska vi nischa oss, alltså hålla oss till en utav dessa, det som verkar få mest positiv respons? Eller ska vi försöka satsa på båda? Ännu en tanke är att bara skapa ett forum där ungdomar kan lägga upp sina CV:n på nätet, dit sedan företag kan vända sig när de behöver billig extrapersonal och söka upp de med den erfarenheten de kräver. Vi vill inte ta på oss något för stort, hur kul det än verkar, så är vi trots allt två personer och vi har endast ett år på oss, så vi måste försöka att vara realistiska också. Därför tror jag just nu att det bara är att fortsätta att göra marknadsundersökningar, så vi vet vad det finns ett behov av, så vi kan känna att vi har några jobb att ge till ungdomar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar