lördag 12 november 2011

Senaste

Förlåt för dålig uppdatering!

Sedan en vecka tillbaka nu befinner jag mig i Aix-en-Provence, en helt fantastisk stad! Eftersom jag under denna vecka har fått uppleva så mycket och knappt haft någon fritid mellan skola och jobb, så har det helt enkelt inte funnits tid till att blogga, vilket är synd eftersom mycket faktiskt har hänt.

Låt oss gå tillbaka några veckor först. Under höstlovet hade jag, Magda och Karro några anställningsintervjuer. Vi har inte riktigt lyckats med att annonsera att vi söker personal, när vi kommer hem måste vi satsa mer på det. Men vi hade i alla fall 5 stycken ungdomar som kom till oss som vi valt ut, utav alla sökande. Alla dessa fem levde upp till våra "kriterier" så att säga. Vi kollade mycket på hur de bemötte oss och hur de verkade som personer, vi söker då glada och energifyllda personer, som kan fungera bra inom servicebranschen så att säga. Vi ställde olika frågor så som:

- Har du jobbat med servering eller olika typer av event eller fester förut? 
- Vilka egenskaper har du som du själv anser är nödvändigt för den här typen av arbete? 
- Fungerar du bra i grupp? Är du ledartypen eller mer den som vill "ledas" så att säga? 
- Har du några andra jobb eller pluggar du? Vad gör du på fritiden? 
- Skulle du kunna tänka dig att alltså bli kontaktad lite när som helst med ett jobberbjudande som kan gälla dagen innan? Det är alltså så vi fungerar så att säga, men vi kommer försöka ha mycket framförhållning. 
- Var ser du dig själv om 5 år? Vad är dina ambitioner så att säga? 


Och många fler! Varje intervju tog ca 15 minuter. Vi har redan anställt Li, som verkade jättebra med en del erfarenhet inom restaurangbranschen. När vi kommer hem ska vi även anställa Fanny, Camill, Ali, Emma och Rasmus. Ett härligt gäng att börja med i allafall!

Det vi har kommit fram till att göra, för att hitta mer personal, är att gå in på olika skolor och försöka sno lite tid och informera om vår verksamhet och att vi söker personal. Eftersom vi faktiskt behöver personer som har en del erfarenhet kan tyvärr inte vem som helst söka. Dock så skulle vi inte kunna "gå runt" med oerfaren personal !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar