torsdag 20 oktober 2011

JUSTE!

Jag glömde nämna en rolig grej som även inträffade idag! Benjamin (vår handledare) tipsade oss om att gå till ett tryckeri som ligger preics vid vår skola, som de använder sig mycket av. Han tänkte att vi kunde kolla om vi kanske kunde bli sponsrade av dem för att göra flygblad som vi sedan skall dela ut till företag som reklam.

När vi kom dit fick vi prata med en kille som då förklarade för oss att de inte sponsrar, eftersom de redan har tillräckligt att göra (alltså behöver de inte mer uppmärksamhet än vad de redan har). Då vi nämnde att vi fått tips av deras kunder och vilka de va så blev det plötsligt en annan inställning! Så nu har vi en deal! Ca 100 gratis flygblad ska de trycka upp till oss! (värde ca 600kr)

Känns riktigt bra när man kan fixa saker utan kostnader! Känns också riktigt sjukt när man verkligen får se det med egna ögon hur kontakter verkligen spelar en sådan stor roll i samhället....

Jobb? Någon?

I fredags var vi som tidigare nämnt, ute på olika skolor i stan och satte upp arbetsannonser.
Från dessa annonser tror jag att vi har fått två svar. Vi kanske har satt upp på minst 6 olika stora skolor i Stockholm. Däremot så har en nära kompis till mig, som har enormt mycket erfarenhet sökt (utan att jag tjatat eller försökt lura in henne i det på något sätt ;) ) och även flera duktiga flicks fårn KSG, som har erfarenheter inom servering och restaurangbranschen rent allmänt. KUL! :)

Självklart vore det roligare om fler "randoms" sökte jobb hos oss, visserligen ska vi inte förhasta oss och se detta som ett nederlag. Annonser är så svårt på det sättet att många ser det, tänker "Det ska jag göra!" Och sedan faller det i glömska. Eller så tar det bara att tag för ungdomar att låta erbjudandet gå igenom huvudet, man vill tänka på det ett tag och det är inte alla som har CV:n klara att skicka ut.

Idag träffade vi även en av våra handledare från Ung Omsorg, Benjamin. Han berättade att när det skulle ut och försöka rekrytera ungdomar till deras företag använde de sig också av "affisch-tekniken", vilket inte gick särskilt bra. Så de fick komma på nya lösningar och något som han då tipsade oss att göra, något som de gjort, var att gå till skolor och försöka själa lite tid i slutet av lektioner för att informera ungdomar om vårt koncept och hur de kan ta del av det så att säga. Detta tycker jag var en riktigt bra idé, något som vi definitivt ska försöka satsa på, tyvärr verkar det som att vi inte kommer hinna innan höstlovet och Aix.

Det vi nu istället ska satsa på är att göra reklam hos olika företag om VÅRT företag, så att vi har olika uppdrag att komma tillbaka till efter Frankrike!

(Vi ska även försöka annonsera mer på Facebook och nätet)

Follow-up

Hejsan!

Denna vecka har vi åstakommit mycket!
I tisdags hade vi då möte med SEB, då vi öppnade ett konton under namnet Eventhjältarna såklart och fixade även internetbank! Däremot ville de ha ett registreringsbevis, vilket vi inte har eftersom skolan ännu inte betalat in de 300 kronerna som krävs för att då det (ajabaja). Vi väntar nu på våra bankkort som vi ska få hem! (:

Dessutom så har vi även skapat ett Facebook-team, som såklart heter Eventhjältarna.
37 likes! Mer vill vi ha! Hur ska vi få det? Vi måste synas ännu mer! Vi måste ständigt göra folk påminda om vilka vi är och vad vi gör, genom statusuppdateringar och mer flygblad och ständigt även påminna våra stackars vänner att berätta om oss för deras vänskapskretsar. Men kul är det!

Vi har även nu fått reda på att vi måste ansöka om en tilläggsförsäkring, vilket tog ett bra tag att få vår UF-kontakt på IF att förstå... Blir lite irriterad över att de inte har koll på det, men vi får väl ha i åtanke att vi är ett ganska annorlunda företag. Sålänge vi har koll är det lugnt antar jag!

Beso

fredag 14 oktober 2011

Frågetecken just nu...

Just nu har vi som sagt satt upp jobbannonser och gjort klart hemsidan. Allt en stabil grund för att kunna luta sig tillbaka ett litet tag och vänta in lite CV:n. Dock, under tiden så måste vi ändra uträtta några småsaker.
För det första så har vi fortfarande inte fått reda på om vi måste ansöka om någon tilläggsförsäkring. Eftersom vi nu har börjat söka framtida anställda vill vi ju självklart snabbt få reda på detta. Jag har själv mejlat en av UF:s kontaktpersoner på IF som skall svara på alla frågor om försäkringar, tyvärr är han riktigt långsam. Hoppas verkligen han kommer med ett klart svar nästa vecka.

Det andra vi måste göra är att annonsera mer på internet. Facebook och olika sidor som erbjuder arbete, där måste vi annonsera! Nätet är ju stället där man når ut till flest människor.

Sedan har jag börjat fundera på hur det är med just det, när man anställer någon. Det räcker inte med ett muntligt avtal, är det så att vi kanske måste utforma ett skriftligt avtal? Har mejlat vår kontakt på skatteverket om detta, men det kanske var helt fel person, vet inte riktigt vart vi skall vända oss. Vi får helt enkelt invänta hennes svar och hoppas att hon kan upplysa oss om detta.

Vi måste även boka tid med våra "vägledare" igen och visa hur långt vi kommit. Sedan måste vi diskutera mer ingående om hur vi ska marknadsföra vårt företag och göra reklam så att vi kan sätta våra framtida anställda i arbete :)

Fler foton måste vi också ta för att hemsidan ska bli lite roligare att kolla på, bra foton fastnar folk för!

Det är ganska mycket att göra just nu, men det är SÅ HIMLA KUL! Att jobba med företaget är nog den roligaste kursen jag någonsin läst, det finns så mycket frihet och man bestämmer så mycket själv. Det är inte bara penna och papper längre, utan man får uträtta allt också, uppleva det själv! Helt fantastiskt.

SEB

Juste, glömde att nämna att jag och Karro tittade förbi hos SEB i måndags. Vi har länge försökt få tag på dem, men inte riktigt lyckats, så vi tänkte att vi lika väl kan ta saken i egna händer och marscherade ner dit (SEB odenplan). Det funkade jättebra, vi fick träffa en tjej som lovade att hjälpa oss, vi har nu bokat tid hos dem på tisdagen den 18:e oktober. Det som kommer att hända där är att vi öppnar ett bankkonto i företagets namn och eftersom från och med idag, så är alla medlemmar i gruppen 18, så innebär det att vi även kommer få internetbank och kan däför använda bankgiro vid inbetalningar. Detta underlättar självklart mycket, då vi slipper lämna ut kontonummret och göra allt över papper. Vi förväntar oss att de kommer lära oss mycket mer om hur betalningar går till mellan kunder och vårt företag!


NYHETER

ÄNTLIGEN! Hela veckan har jag, Karro och Magda jobbat med vår hemsida, för att den skall bli så snygg och informativ som möjligt. För tillfället känner vi oss himla klara faktiskt. Vi har även gjort egna mejladresser till oss själva, jag har t.exstephanie@eventhjaltarna.se så att det ser mer proffessionellt ut.

Som jag nämnde då så är det mest hemsidan vi har jobbat på denna vecka, för att se den är det bara att skriva  in www.eventhjaltarna.se  i sökrutan, eller klicka på länken där.

Vi har även utformat jobbannonser! Dessa var vi och satte upp på olika gymnasier i Stockholm idag och redan när jag kom hem och kollade våran jobbmail, så hade ett CV trillat in och med tanke på att vi gick när de mesta elever slutat blev jag väldigt positivt överraskad. Så här ser jobbannonsen ut:


Vill du tjäna extra pengar?


Söker du extrajobb och är pålitlig, tillmötesgående och serviceinriktad? Har du dessutom erfarenhet av servering och liknande från fester och event, är du mer än välkommen att skicka in ditt CV till oss på Eventhjältarna. Vi söker just nu personal som fyller dessa kriterier och gärna vill tjäna lite extra pengar vid olika tillfällen under hösten.

Vi är ett nystartat företag i rekryteringsbranschen som erbjuder personal under tillställningar och events, som exempelvis julfester, bröllop och företagsfester till ett bra pris. Vi söker dig som är 17 år och äldre, samt har en viss erfarenhet av servering och assistering under fester och liknande.
     Som företag vänder vi oss till både privatpersoner och andra företag som av olika skäl behöver prisvärd och duktig personal till sina events. För dig som ungdom är detta ett perfekt tillfälle att tjäna extra pengar samt förvärva en extra merit på CV:t. Det är även ett utmärkt tillfälle för kontaktskapande och erfarenhet inför framtiden


För ytterligare information, besök oss på www.eventhjaltarna.se
Skicka gärna in ditt CV och personliga brev om du är intresserad till:

Eventhjältarna UF

Hoppas att det kommer in fler snart! Håller er updaterade...

fredag 7 oktober 2011

Besök hos skatteverket

Idag var jag ock Magda och besökte skatteverket för att få en del svar angående skatt ock avgifter som vi som tjänsteföretag måste betala (vi ska ju även anställa personal). Vi har varit extremt förvirrade angående detta, vilket verkligen har hållt kvar oss i "början-fasen" så att säga. Vi hade kontaktat en av UFs kontaktpersoner, Chatarina Svedhult, som glatt hjälpte oss!

Nu sitter jag här och måste säga att jag är extremt glad och lättad! Det ligger nämligen till så, att om vi som företag detta år inte tjänar mer än 30.000kr, så behöver vi inte betala skatt eller dra av några avgifter alls! Det ändå vi behöver göra är, att om vi betalar ut mer än 1000kr i lön till anställda, då måste vi lämna en kontrolluppgift till skatteverket.

Eftersom vi tre tjejer inte har några arbetsgivare, så förvandlas arbetsgivaravgiften till egenavgiften.
Samma sak gäller dock här, om vi inte tjänar mer än 30 000kr detta år så behöver vi inte dra av det från våra löner heller.

Att vi tjänar mer än 30 000kr nästa termin, alltså nästa år är klart en möjlighet och då kommer alla dessa avgifter och skatter så klart att dras av. Däremot måste jag säga att jag har svårt att se vårt företag dra in så mycket pengar under en termin, det är nog lite för kort tid. Självklart betyder inte denna "pengargräns" att vi kommer satsa mindre, vi kommer fortfarande ge vårt företag ALLT, men just nu känns det ganska skönt att släppa tanken om alla dessa skatter och avgifter och bara komma igång! Nu finns det knappt något som hindrar oss faktiskt, vi måste bara kolla hur det är med försäkring, eftersom vi kommer anställa personal. Att slippa detta är något positivt för oss just nu i alla fall, det har hållt oss tillbaka så länge, men nu känner jag att det är dags att börja söka personal och göra klart hemsidan! Efter det kan vi börja göra reklam och söka upp potentiella kunder!


                                                

07.10.11

v.34 Skolan började
v.35 Tankeverksamhet kring idéer
v.36 Vi kom på konceptet och började formulera det. Skapade bloggar, mailadress och började fundera på en hemsida. Tog namnet Young Workers UF som företagsnamn.
v.37 Skickade ut intresseundersökningar via mail och ”surveymonkey” som är en svarsblankett. Möte med Ung Omsorg- de blev våra handledare.
v.38 Karolina och Stephanie rekryterade Magda- vi blev Eventhjältarna istället för Young Workers UF.
v.39 Vi skapade hemsidan och började designa samt lägga in information.
v.40 Möte med Skatteverket och SEB för att ta reda på försäkringar och avgifter för personal. Företaget registreras och hemsidan finjusteras. Ytterligare marknadsundersökning har gjorts och varit delvis positiv.
v.41 Söka efter intressenter och framtida jobb, samt personal- möte med intresserade samt en del markarbete ska göras. Spontana besök hos företag som kan behöva personal till exempelvis julbord. Mer marknadsföring och reklam, kolla med kontakter och handledare om tips. Öppna företagskonto.
v.42 Vi har som mål att denna vecka ha ett antal intresserade av anställning. Vi vill nu även börja göra reklam, på internet och i samhället.
v.43 Vi hoppas nu ha hittat den personal vi finner lämpad och anställa dessa. Vi hoppas även att marknadsföringen skall ge resultat i form av potentiella kunder.

v.45 Under Aix veckorna tar vi emot beställningar och förfrågningar om jobb, men vi ställer förmodligen inte upp på jobb medan vi är borta.
v.46 Lära oss mer om bokföring och hur man skickar faktura och liknande, om vi inte redan gjort det.
v.47 Ta hand om anmälningar till jobb och personal samt sköta bokföring och löneutbetalning. Mässanmälan- UF mässan. För att vara med ska man boka senast torsdag den 24e november. Görs på hemsidan www.ungföretagsamhet.se Denna vecka ska även tävlan om Ufs bästa affärsplan lämnas in- via post.
v.48 Åter tillbaka efter Frankrike, förhoppningsvis har vi en del bokningar att ta tag i. Om inte är det dags att skicka ut mer information och kolla upp var det behövs jobb. Gå på UF-mässan torsdag 1 december.
v.49 Förhoppningsvis har vi olika jobb och nya bokningar. Bokföring och löneutbetalning ska ske och vi borde vid det här laget veta hur man gör.
v.50 Mycket förberedelser inför julen- många företag lär ha julbord och förhoppningsvis har vi en hel del bokningar att ta hand om. Kolla om mer personal behövs- intervjuer med dessa och rangordna efter erfarenhet och kunskap.
v.51 Samma som vecka 50, men förmodligen mer att göra. Vi måste även färdigställa olika moment inför julen då vi förmodligen är bortresta.
v.52 Lov Vi tar förmodligen emot bokningar men det är tveksamt om vi sköter något jobb under lovet.
v.1   Lov
v.2 Kolla efter förbättringar som kan ske inom företaget och öka marknadsföringen beroende på hur bra det går för oss.
v.3 Förhoppningsvis rullar jobben in- men om inte ska vi ta reda på hur det kan förbättras och på vilket sätt detta ska genomföras.
v.4
v.5
v.6
v.7
v.8
v.9
v.10
v.11
v.12
v.13
v.14 Lov
v.15
v.16
v.17
v.18
v.19

Från v.4-19 anser vi att vi just nu inte kan planera så mycket mer. När vi väl har fått igång företaget så är det mesta vi kan göra att försöka skaffa fler och fler kunder, genom marknadsföring, försöka växa helt enkelt. Att planera vårterminen är lite för långsiktigt för oss just nu helt enkelt, eftersom vi kommer behöva utgå från vart företaget ligger i förhållande till hur långt vi kom fram till jul.

(För en närmare projektplan, scrolla ner)
v.44 Fortsätta söka efter kunder och förhoppningsvis få några bokningar.

tisdag 4 oktober 2011

04.10.11

Hej igen, va ett tag sen nu! Har varit riktigt upptagen på senaste tiden med annat skolarbete, så har inte kunnat koncentrera mig så mycket på UF-företaget. Vilket är riktigt dumt, så jag har försökt lägga om min tid på ett bättre sätt, eftersom vi måste göra så mycket som möjligt innan vi sticker iväg till Frankrike om ca 5 veckor. Innan dess vill jag ha detta avklarat:

  • Registrera företaget
  • Göra klart en snygg och informativ hemsida till företaget
  • Anställa en del personal
  • Skicka ut reklam om företaget och tjänsterna vi erbjuder
  • Ta reda på all information angående försäkring och hur lönen skall betalas ut.
Idag under lektionen registrerade vi Eventhjältarna som vi nu heter. Det gäller bara att skolan betalar de 300kr i avgift som krävs, för att registreringen skall vara genomförd. Vad gäller hemsidan är det också ett litet projekt som vi måste lägga ner lite mer tid på, men vi har inte riktigt kommit fram till hur vi vill att den ska se ut. Jag har även varit i kontakt med en kvinna på Skatterverket som ska hjälpa oss med att svara på frågor angående försäkringar för att anställa personal, men även avgifter kring löner. Vi hoppas på att kunna träffa hennes denna vecka. Imorgon ska vi även höra av oss till SEB, för att boka in ett möte, där de förhoppningsvis också kommer svara på våra frågor angående tjänstebolag och anställning av personal. Om detta sker denna vecka, eller nästa så borde vi kunna utforma alla delar i företaget så att vi även kan börja söka personal. Just nu känner jag mig väldigt stressad med tanke på Frankrike, men jag känner också att vi har börjar höja tempot lite nu, speciellt när vi nu är tre istället för två! Magda har nämligen anslutits sig till vårt företag, vilket jag är jätteglad över då hon redan har tagit många initiativ till att driva Eventhjältarna framåt!

Angående de marknadsundersökningar jag gjort, måste jag säga att svaren är riktigt positiva! Jag har skickat ut ca 20 mejl och fått av 7, alla positiva. Varför resten inte har svarat kan bero på att jag skickat till mejladresser som är för allmäna för att någon ska bryr sig om att svara oss, tyvärr. Till de direktadress jag skickat har jag fått svar, alla hemsidor skriver inte direkt mejladresser till sina anställda. Hur som helst, anser vi att det finns ett behov av vårt företag, så vi vill bara börja skicka ut en massa reklam, tyvärr är vi inte riktigt där än!